Napi pozitív

Ahol szeretet van, ott nincs átverés. Albert Einstein

7 negatív (Kosra jellemző) érzelmi alapprogram testi hatásai

Ahogy az emberi alak visszatükrözi a világegyetem isteni mintáját, úgy a betegség is visszatükrözi rossz hozzáállásunkat, egyensúlyhiányunkkal szembeni ellenállásunkat. 

A pszichológusok az elfojtott, ki nem élt érzelmekben fedezték fel a betegségek okát. A feszültség, a frusztráció, a düh a félelmek, a vélt és valós sérelmek és általában az érzelmek elfojtása negatívan hatnak közérzetünkre. 

 

A folyamatos érzelemelfojtás a szervezetben gátat képez, ami egy idő után depresszióhoz és más testi, lelki és mentális betegséghez vezet. A pszichoszomatika szerint az ember tudattalanja betegségek formájában képezi le és jeleníti meg azokat a lelki-mentális zavarokat, gátakat, görcsöket, berögződéseket, amiket tudata korábban elsüllyesztett, nem akarván szembesülni a problémákkal.

A bioenergetikusok szerint fizikai testünk betegségei, a pszichoszomatikus betegségek vagy az elmebetegségek kivétel nélkül minden esetben összefüggenek az energiaáramlás hibáival, az energiablokkokkal, a kevés életenergiával vagy a külső (az emberi étertesten kívüli) energiatérből jövő túl erős stimulációval, ingerrel.

A 12 archetípusnak, kozmikus létprincípiumnak, lételvnek megfelelő szerv-bolygó-tulajdonság megfelelést –  valamint az egyes érzések, tulajdonságok betegségekkel, testrészekkel való rezgéskapcsolatát –  vizsgálva mutatjuk be a Kosra jellemző 7 negatív érzelmi alapprogram testi hatásait:

Agresszivitás

Szervi hatások: Blokkolja az agy területét, a gondolkodási központot, a homlokcsakrát, a motorikus és a keringési rendszert.

Betegségek:keringési problémák, agyhártyagyulladás, szívinfarktus, nyaki-lágyéki tünetek, agydaganat, övsömör, szélütés, látási zavarok, szklerózis multiplex, Parkinson-kór.

 

Ellentmondást nem tűrés

Szervi hatások: Tartósan blokkolja a nyaki és a háti gerincoszlopot. Egyes területek (csontvelő, szem szaruhártyája, izmok, ízületek) funkcionális zavarait, gyulladásos, degenerációs, görcsös gócait idézi elő.

Betegségek: isiászos fájdalmak, derékzsába, csípőízületi gyulladás, izomláz, fülproblémák, fogfájás, váladék lerakódás a hörgőkben, szempanaszok, szaruhártya-zavarok, csontvelő-panaszok, artrózis. 

 

Kötekedés

Szervi hatások: Egyes területek és testfunkciók túlműködését okozza (nagyagykéreg, limfatikus irányító központ, inak, keringési rendszer) felborítva a test mikro-és makrokozmikus erőinek az egyensúlyát; az adott zóna vagy szerv (szív, mellkas) működésbeli, szerkezeti leépüléséhez, degenerációjához vezet.

Betegségek: epilepszia, frontérzékenység, szilánkos törés, ínhüvelygyulladás, íngyengeség,

perikarditisz (szívburokgyulladás), leukémia.

 

Önzés

Szervi hatások:A felsorolt zónák egyensúlyzavarát idézi elő (homloküreg, petevezeték, petefészek, ivarmirigyek, külső fül, Eustach-járatok); akadályozza az immunrendszer megfelelő működését.

Betegségek:influenza, csonthártyagyulladás, mirigyzavarok, változókori problémák, járathurut, kürthurut, külső fül zavarai, dobhártya hegesedése.

 

Harag

Szervi hatások:Az alábbi területek (garat, hangszalagok, belső fül, fülkürt, limfatikus rendszer, a bőr pigmentképzése) alul-vagy túlműködését eredményezi. 

Betegségek:garatpanaszok, rekedtség, hallójárat-gyulladás, tinnitusz (mély hangok), ciszta valamelyik mellben, nemi betegségek, pigmentzavarok, gombás fertőzés az altesten és a hüvely területén.

 

Rivalizálás

Szervi hatások: tartós blokkolódásuk (belső elválasztású mirigyek, hipofízis elülső lebenye, nyaki gerincoszlop, jobb kar idegei, alkar, petefészkek, gyomorszáj, bőr) súlyos szövődményekhez, visszafordíthatatlan szövet-, majd sejtszintű károsodásokhoz vezet.

Betegségek: meghűlés, nátha, érzelmi hidegség, belső nyugtalanság, pikkelysömör, lelki-bakteriális bőrirritációk, bőrpanaszok, melanóma, frigiditás, fülgyulladás, túlsavasodás, gerincoszlop elcsökevényesedése.

 

Nyughatatlanság

Szervi hatások: gátolja a csecsemőmirigy, limfatikus rendszer, tobozmirigy, idegi szabályozó rendszer működését; az adott zóna vagy szerv működésbeli, szerkezeti leépüléséhez, degenerációjához vezet (máj, szívizom, torok, állkapocs).

Betegségek: vizenyők, ízületi gyulladások, szürkehályog, alvászavarok, szívizomgyulladások, dohányzás okozta érszűkületes láb, torok és állkapocs gennyesedése, mandula gennyesedése. 

Késmárki László: Test-lélek szótár I-II. A betegségek lelki, mentális és karmikus okai Ankh Kiadó 2016.

 

Forrás:

Ezt a cikket eddig 5615 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Így kezeld azokat, akik...

A szombati nap Angyal üzenete...

Gyógyító energia árad a...

Ezt mondja rólad az...

Napi pozitív

Ahol szeretet van, ott nincs átverés.

Albert Einstein

Jó szívvel ajánljuk