Napi pozitív

“Az erő mögötted hatalmasabb, mint az akadály előtted!” dr. Mayer Andrea

4 tipp a negatív gondolkodás megszüntetésére

Sajnos az élet nem csak örömből és boldogságból áll. Elkerülhetetlenül fájdalmas is lehet. Amikor fájdalmas események vannak az életünkben, a negatív gondolatok és érzelmek súlyos terhet jelentenek számunkra. Figyelmünk a védekezés helyett a haragra és a negatív energiákra összpontosít. 

De hogyan kerülheted el ezt a negatív gondolkodást?  Íme, néhány javaslat, hogy kiszabadulj a negatív gondolkodás börtönéből:

1. Minimalizáld a negatív hatásokat!

Fontos, hogy tudatosan törekedj arra, hogy elkerüld az elkerülhető negatív helyzeteket. Ügyelj ennek a tudatosítására! Szándékosan kell a figyelmedet arra összpontosítani, amire figyelni akarsz!

Pl.: ne nézd meg az esti híreket, ne keveredj ellenséges politikai vitákba, kerüld a kapcsolatot azokkal az emberekkel, akik negatív magatartást tanúsítanak!

2. Lépj ki a mókuskerékből!

A negatív gondolkodás ciklikus, önfenntartó folyamat. A negatív gondolatok ragacsosak. Ahhoz, hogy kilépj a mókuskerékből, tegyél olyat, ami hirtelen megváltoztatja a gondolatodat. De ehhez fontos a gyors felismerés.

Jó lehet, ha légzéssel megnyugtatod magad, hideg vízzel megmosod az arcodat, sétálsz egyet, mantrákat mondasz, mint például „Boldog és egészséges vagyok, Erősnek érzem magam”. Olyat mondj magadnak, ami a legjobban rezonál a lelkeddel.

3. Meditálj!

A meditáció számos módon befolyásolhatja a negatív dolgok észlelését. A meditáció kiterjeszti a tudatosságot, ami az első lépés ahhoz, hogy kiszabadulj a negatív gondolatok börtönéből. A tudatosság segít abban, hogy megértsd, hogy mikor estél csapdába.

Meditáció: Te is meg tudod csinálni!

4. Adj hálát!

A hála az egyik legerősebb eszköz, amellyel újra lehet írni a negatív programokat, amelyek a fejedben futnak. A negativitás mindig a félelemről és a hiányról szól. A hála feloldja a negatív gondolatokat, úgy, hogy eltereli a figyelmet arról, ami nincs, és átirányítja arra, ami van.

A hála hatása testre és lélekre

Szerző: Jóportál

Címkép: pixabay.com

Forrás:

Ezt a cikket eddig 4392 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Válassz egy kártyát és...

Győztes, vesztes vagy nem...

Reggeli Áldás

Ma veted el a jövőd magjait!

Napi pozitív

“Az erő mögötted hatalmasabb, mint az akadály előtted!”

dr. Mayer Andrea

Jó szívvel ajánljuk