Napi pozitív

Álmodozni csodálatos dolog. Annál csak egyetlen jobb dolog van. Tenni valamit az álmainkért, hogy megvalósuljanak. Nógrádi Gábor

Engedd el azokat a gondolatokat, amelyek boldogtalanná tesznek…

Azzal nincs semmi probléma, amikor a feladatoddal foglalkozol, és arra összpontosítasz.

De vannak azok a helyzetek, amikor a nap folyamán csak úgy felbukkannak a gondolatok a fejedben. Ezekben az esetekben megfigyelheted milyen érzést okoz az adott gondolat. Észlelheted az érzelmi minőséget a gondolat mögött. 

Sokszor van, hogy ez az érzelmi minőség nem jó… - Olyasmi ez, mint amikor eszel valamit, és nem esik jól miután a gyomrodba került, hogy rosszul vagy tőle.

Számos gondolat hasonlóképpen hat rád. Olyan érzést okoznak, ami egyáltalán nem kellemes. Például olyan gondolatok, amelyektől ideges leszel. Olyan gondolatok, mint pl.: Jaj mi fog történni? vagy elképzeled, milyen problémák adódhatnak a közeljövőben.

És elhiszed, lényegében, hogy ez már a valóság. Ezt aggodalomnak hívjuk; mely egy tipikus elme-mintázat, amely sok embernek ismerős lehet. Az aggodalom azt jelenti, hogy olyan dolgokra gondolsz, hogy mi sülhet el rosszul, hogyan borulhat minden…

Érezheted, hogy ezektől a negatív gondolatoktól, az aggodalomtól nem érzed jól magad, érzed a kellemetlen érzést az egész testedben, és félelem kapcsolódik hozzá. Nyugtalanság jelenik meg, érzed, ahogyan a tested zsugorodik és szűkül.

Az érzések gyakran megmondják, hogy az adott gondolatok igazak-e vagy hamisak.

Felismerhetsz bizonyos gondolatokat, amelyek egyáltalán nem produktívak, és ha tehetnéd, eldönthetnéd, hogy ezeket nem tartod meg. De a csodálatos dolog az, hogy igenis van választási lehetőséged!

Az igazat megvallva, lehetséges, hogy eldobj, bizonyos gondolatokat amint felismered, hogy nincs semmilyen szerepükazon kívül, hogy boldogtalanná tesznek. Sajnos van egy halom gondolat, amelyeknek semmilyen más funkciójuk nincs, csak ez.

Viszont sok esetben az ego szereti még a boldogtalanságot is, mert már ismeri azt.

De ha felismered ezeket a gondolatokat és tudatosítod, hogy egyáltalán nem segítenek, akkor sokkal könnyebb lesz… ne kövesd őket, bárhová is akarnak vinni…

Ez a választás kérdése! Emlékezz, hogy ez a figyelemről szól!

Képes vagy megválasztani, hova összpontosuljon a figyelmed.

Válaszd azt, hogy nem követed ezt a negatív gondolatáramlatot, helyette inkább a figyelmedet például a légzésedre irányítsd! Így sokkal kellemesebb lesz a létezés és örömödre szolgál majd itt lenni, a jelen pillanatban.

Eckhart Tolle 

Címkép: pixabay.com

Forrás:

Ezt a cikket eddig 3008 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Kristály, Gyémánt és...

Február hónap Asztrológiai...

Álmaid valóra válnak! –...

Louise L. Hay: A félelem...

Napi pozitív

Álmodozni csodálatos dolog. Annál csak egyetlen jobb dolog van. Tenni valamit az álmainkért, hogy megvalósuljanak.

Nógrádi Gábor

Jó szívvel ajánljuk