Napi pozitív

Ahol szeretet van, ott nincs átverés. Albert Einstein

6 tipp azoknak, akik elvesztették a motivációt és a reményt

Olykor a körülményeink és a nem várt események miatt érezhetjük rosszul magunkat és kerülhetünk olyan lelkiállapotba, amiből elég nehéz kilábalni. 

De ilyenkor nem szabad elfelejteni azt, hogy mind fizikailag, mind érzelmileg segítenek növekedni ezek az érzések.

Amikor rossz passzban vagy, olvasd el ezeket a gondolatokat:

1. Ha nehéz idők járnak, soha ne gondold azt, hogy bele fogsz ragadni a rosszba. Az élet minden egyes másodpercben változik, így te is változtathatsz a hozzáállásodon!

Gondolj bele: ha boldog vagy, ha jól mennek a dolgaid, akkor mosolyogsz, nevetsz, jól érzed magad, akkor örülsz a pillanatnak és nem rágódsz a múlton és a jövőn. De amikor depressziós vagy és félsz, akkor mindig azon jár az eszed, hogy holnap is ugyanebben a cipőben fogok járni, sőt még rosszabban. Ne igazodj ehhez a téves hithez! Engedd meg magadnak, hogy

2. Fogadd el azt, ami van. Fogadd el, tanulj belőle és növekedj általa! Nem számít többé, hogy mi történt, csak az számít, hogy innentől kezdve mit fogsz csinálni.

Ne legyél az az ember, aki nem fogadja el az életét úgy, ahogy van. Minden egyes helyzetre tekint úgy, mint egy lehetőségre!

3.
Használd fel a fájdalmat, a frusztrációt és a kellemetlenségeket arra, hogy motiváld magad! Te irányítod az életedet! Ahelyett, hogy dühös lennél, lásd mindennek a tanulságát!

Az irigység helyett érezd jól magad! Az aggódás helyett, tegyél konkrét lépéseket! A kétségek helyett pedig higgy!

Életed apró részét az általad nem ellenőrizhető körülmények határozzák meg, míg a túlnyomó részét a te választásod. Életed nagymértékben attól függ, hogy hogyan kezeled a helyzeteket.

4. A kulcs a kis napi rituálék kiépítésén van.
Amit napi szinten kis lépésekben csinálsz, mindent megváltoztatnak. Ez nyilvánvalónak is tűnik, de amikor nehéz időszakban vagyunk, általában az azonnali változást akarjuk. Ne feledd, hogy egy nap alatt nem tudsz felépíteni egy házat, de ha nap mint nap dolgozol érte, akkor majd sikerülni fog.

5. Az erőfeszítéseid soha sem hiábavalóak, még akkor sem, ha valami nem sikerül, hiszen ez erősebbé és tapasztaltabbá tesz.

Ne feledd, hogy minden nagy sikerhez, valamilyen küzdelemre van szükség! Legyél türelmes! De ne azt gondold, hogy a türelem a várakozásról szól, hanem arról, hogy szorgalmasan dolgozol az előrelépés érdekében!

6. Az utunk során elkerülhetetlen, hogy ne találkozzunk valamilyen „gátló” tényezőkkel. A legfontosabb az, hogy hogyan viszonyulsz hozzájuk. A belső béke és a harmónia akkor kezdődik, ha nem engeded meg, hogy a külső tényezők nagymértékben befolyásolják a gondolataidat, érzelmeidet és cselekedeteidet.

Szerző: Jóportál

Képet szerkesztette: Jóportál

Forrás:

Ezt a cikket eddig 6411 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

A szombati nap Angyal üzenete...

A kegyelem angyala - Ananhel

Gyógyító gondolatok testnek...

A keddi nap Angyal üzenete...

Napi pozitív

Ahol szeretet van, ott nincs átverés.

Albert Einstein

Jó szívvel ajánljuk