Napi pozitív

Nem az az erős, aki nem esik el, hanem az, aki mindig fel tud állni.   Niccolo Machiavelli

7 akadály közted és a boldog élet között

Minden ember ütközik nehézségekbe az útja során. A hibák és a problémák gyakran azt jelzik, hogy az emberek letértek az igaz útjukról. 

1. Zárd le a régi dolgokat!
Engedd el a múltat, amely visszatart, így lehetetlenné téve azt, hogy folytasd az utad előre. Találd meg a jelenben a boldogságot!

2. Minden mai cselekedeted, gondolatod befolyásolja a holnapodat. Például az, hogy ma mire költöd el a pénzedet, befolyásolni fogja a jövőbeni pénzköltésedet is.

3. Ne hazudj magadnak!
Ha becsapod saját magadat is, az nem segít a problémák megoldásában, csak eltolja azokat és minél több akadályt állít még eléd.

4. Ha valóban segíteni akarsz az embereken, csak önzetlenül tedd, és ne várj cserébe semmit. Sajnos vannak olyan emberek, akik kihasználják a jóindulatodat. Tanuld meg a „nem” szó használatát! Csak arra mondj „igent”, amit valóban akarsz.

5. Ne vegyél részt más
konfliktusaiban és ne pazarold az idődet mások vitáinak megoldására. Inkább fordítsd az idődet a saját megoldandó dolgaidra.

6. Ne panaszkodj! A „nyafogással”, állandó panaszkodással rengeteg energia megy kárba. Tedd fel a megfelelő kérdéseket, amelyek megválaszolásával közelebb kerülsz az álmaid megvalósításához! Ne habozz segítséget kérni, ha arra van szükséged!

7. Legyél őszinte a hiányosságaidat illetően is.
Ne ess bele kínos helyzetekbe. Ha lassabban tudod megcsinálni a rád szabott feladatod, mond el a többieknek, hogy több időre van szükséged. Vedd elejét a hazugságoknak, így több energiád marad a lényeges dolgokra.

Ezek az apró tippek segíthetnek, hogy elindulj a boldogság felé vezető úton.

Szerző: Jóportál

 

Címkép:pixabay.com

Forrás:

Ezt a cikket eddig 3173 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Négy magyar egyetem is...

Aranyosi Ervin: Adventi...

5 jele, hogy már előző...

11 dolog, amire minden nap...

Napi pozitív

Nem az az erős, aki nem esik el, hanem az, aki mindig fel tud állni.  

Niccolo Machiavelli

Jó szívvel ajánljuk