Napi pozitív

Nem az az erős, aki nem esik el, hanem az, aki mindig fel tud állni.   Niccolo Machiavelli

Bibliai üzenet - Mindig adj hálát Istennek!

5,18 mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra.

(1 Thesszalonika)

Görögül a ''köszönet" szó ''charis", és ugyanennek a szónak egy másik jelentése a -kegyelem". Tehát kegyelemmel telve lenni azt jelenti: hálaadással telve lenni. Isten azt akarja, hogy, mindig hálát adjunk.

 

Ha a dolgaink nem állnak túl jól, akkor is dönthetünk úgy, hogy hálásak leszünk, mert Ő hűséges, és képes mindent a javunkra munkálni (Róma 8:28).

 

Emberi természetünk olyan, hogy történhet velünk tíz jó dolog, akkor is az egyetlen negatív dologra fogunk összpontosítani. Hajlamosak vagyunk arra nézni, amink nincs, ahelyett, hogy hálásak lennénk azért, amink van. Meg kell értenünk, hogy amikor hálát adunk azért, amink van, még ha „nincs is egyebünk, mint öt kenyerünk és két halunk", Ő meg fogja szaporítani azt számunkra. Emlékszünk, mit tett Jézus, mielőtt az öt kenyeret és a két halat megsokasította volna a több, mint ötezer ember számára? Hálát adott az Atyának, azért a kevésért, amivel rendelkezett (Máté 14:17-21).

 

Kedves barátom, őrizd magadban a hálás lelkületet. Adj hálát a testrészeidért, amik megfelelően működnek. Adj hálát a bevételedért, akármennyi is az. Ne arra koncentrálj, amivel nem rendelkezel. Tartsd számon az áldásaidat minden nap. Köszönd meg a jelenlétét és a kegyelmét az életedben, amik mindent megváltoztatnak. Nem csak több örömed lesz, hanem még több áldást és növekedést fogsz megtapasztalni.

 

Joseph Prince

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Címkép: pixabay.com

Forrás: https://www.ahitatok.hu/joseph-prince/426-mindig-adj-halat-istennek.html

Ezt a cikket eddig 2921 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Egy hároméves kisfiú tartja...

Világhírű lett az egyik...

A hétfői nap Angyal üzenete...

13 időtlen stratégia a napi...

Napi pozitív

Nem az az erős, aki nem esik el, hanem az, aki mindig fel tud állni.  

Niccolo Machiavelli

Jó szívvel ajánljuk