Napi pozitív

“Az erő mögötted hatalmasabb, mint az akadály előtted!” dr. Mayer Andrea

4 tipp, hogyan maradj pozitív a nehéz helyzetekben!

Ha nehéz idők járnak is, próbálj meg akkor is pozitív maradni. 

A pozitivitással nem azt akarjuk elérni, hogy mindig boldogok és vidámak legyünk, még akkor is, ha valami ''rossz'' dolog történik velünk. Ez egyszerűen csak arról szól, hogy fogjuk fel, hogy a nehéz időszakok csak átmenetiek és a jó dolog már a küszöbön áll.

 

 

Itt van 4 mód, hogyan maradj pozitív, ha nehéz helyzetbe kerültél:

1. Lépj ki a jelenlegi helyzetedből és nézd meg jól a tényleges valóságot. Az élet nem velünk, hanem értünk történik. Két választásod van vagy félsz, vagy szeretsz. Szerintünk válaszd a szeretetet! Láss túl a fátyolfelhőn, még ha nehéz is és ne feledd, amit most tapasztalsz, az csak átmeneti és el fog múlni.

2. Keress valami pozitívumot és arra koncentrálj! Mi választjuk ki, hogy mire összpontosítunk. Arra, ami boldogsággal jár vagy arra ami, keserűséggel. Amikor nem vagy jó passzban, összpontosíts egy olyan dologra, amit szeretsz csinálni, amiben jó vagy. Úgyis van legalább egy valami, ami pozitív érzéssel tölt el. Ezzel át lehet vészelni a nehéz helyzeteket.

3. Kérj segítséget és fogadd el a támogatást! A segítség kérése gyakran nehezebb, mint amilyennek lennie kéne. Hogy miért? Mert nem akarunk a másik embertől függeni, nem akarjuk egy másik ember idejét és energiáját „rabolni”. De azért nézz körbe! A családod és a barátok szívesen segítenek neked! Valaki mindig van, aki „megmenthet”, persze csak akkor, ha akarod.

4. A legfontosabb talán az a boldogságnál, hogy mennyire vagy hálás azért, amid már megvan. Mindig legyél hálás! Mert mindig van miért hálásnak lenned, függetlenül attól, hogy milyen élethelyzetben vagy. 

Szerző: Jóportál

Címkép: pixabay.com

 

Forrás:

Ezt a cikket eddig 3906 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Engedd, hogy az élet...

A „nem vagyok elég" érzés...

Lélekszámod megmutatja, kire...

A pénteki nap Angyal üzenete...

Napi pozitív

“Az erő mögötted hatalmasabb, mint az akadály előtted!”

dr. Mayer Andrea

Jó szívvel ajánljuk