Napi pozitív

Álmodozni csodálatos dolog. Annál csak egyetlen jobb dolog van. Tenni valamit az álmainkért, hogy megvalósuljanak. Nógrádi Gábor

Maradj a fényben!

A szenvedés, a kudarc és a depresszió nem zavarhat minket, hogyha fényben élünk. Ha megjelennek, tapasztalatként kell őket elfogadnunk, nem ellenségként.

A frusztráció és a depresszió soha, de soha nem segíthet rajtunk. Meg kell próbálnunk a fényben, nem pedig a sötétségben maradni. Ha a fényben maradunk, érzéketlenné válunk a kudarcra és a frusztrációra. 

 

Az élet maga is fény, csak nem tudjuk, hogyan kell megfelelően szemlélni.

Abban a pillanatban, amikor az életre gondolunk, olyan érzésünk van, hogy az valami átmeneti dolog, ami a frusztráció tapasztalatát nyújtja. Úgy érezzük, ez egy álom. De ha más szemszögből tekintjük az életet, megérezzük, hogy ez az örök Élet része.

A születésben, a teremtésben élet van. A halál után is élet van, örök Élet. Ha érezzük, hogy az örök Élet létezik, és, hogy ez a földi élet pusztán ezen örök Élet folytonosságának része, akkor nem érzékelhetünk kudarcot és depressziót.

Könnyen megtapasztaljuk, mi történik a fizikai vagy a vitalitás részben. De nagyon nehéz azt érzékelnünk, hogy mi történik a szívben vagy a lélekben. Ha ezt egyszer érezni tudjuk, felfedezzük, hogy ez tiszta öröm.

Örömből keletkezünk, örömbe növünk bele és az örömbe térünk meg élet-utunk végén.

Ha elménket el tudjuk vonni szenvedésünktől, és beledobjuk a lélek tengerébe, akkor meglátjuk, hogy nincs többé frusztráció, nincs többé bánat, nincs többé vereség, csak a fény van.

 

Sri Chinmoy

Címkép: pixabay.com


Forrás:

Ezt a cikket eddig 2625 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Júniusi energiák - Fény és...

Ma valami jó történik... -...

Válassz egy ösvényt és...

A Júliusi energiák...

Napi pozitív

Álmodozni csodálatos dolog. Annál csak egyetlen jobb dolog van. Tenni valamit az álmainkért, hogy megvalósuljanak.

Nógrádi Gábor

Jó szívvel ajánljuk