Napi idézet

Ez a gyógyír minden betegségre és ártalomra, minden gondra és bánatra, az emberi nem összes bűnére - ez az egyetlen szó: "szeretet". Ez a szent erő, amely életet teremt és alakít. Valamennyiünk számára ez ad erőt, hogy csodákat tegyünk. Lydia Maria Child

Miben segíthet neked Buddha?

Buddha név jelentése: megvilágosodott, felébredt. Gautama Buddha a buddhizmus megalapítója. 

 

 

Minket is megtaníthat arra, hogyan szabaduljunk meg kötöttségeinktől, ragaszkodásainktól, az ezekkel járó fájdalomtól, hogy azután belső békénk és nyugalmunk biztonságából tekinthessünk a világra, ahogy azt a buddhisták is teszik. 

 

Miben segíthet? 

- az egyensúly és a mérték megtalálása minden dologban 

- szellemi fejlődés, megértés 

- a valódi öröm 

- a világ és a belső béke megélése

 

Fohász 

Ülj le egy nyugodt helyre, maradj csöndben, hogy meghalld saját lélegzetedet. Figyeld, miként lassul a légzésed, miközben hallgatod. Halld meg és érzékeld, amint szívverésed apránként felveszi légzésed ritmusát. 

Képzeld el, hogy lényed legbelső zugában egy mágikus ajtó van, amelyet a szépség jelképei és bűvös erejű kristályai díszítenek. Tiszta szívedből kívánd, hogy összeköttetésbe kerülhess Buddhával. Tárd szélesre az ajtót, és nyiss be hozzá, hisz nálad is lakik. Tartsd a nyugodt és mély légzést, és élvezd a találkozást szeretett Buddháddal. 

Töltsd fel szívedet Buddha elbűvölő kedvességével, szelíd erejével és bizonyosságával. Érezd azt a hallatlan biztonságot és vigasztalást, amit a jelenlétének köszönhetsz. Kérdezz tőle bármit, igyekezz a szíveddel és a testeddel felfogni, érzékelni válaszának értelmét, amely sugallatszerű gondolatok alakját is öltheti. Buddha szavai felnyitják az ember szemét a mindannyiunkat érintő, végső igazságokra. A beszélgetés végén köszönd meg, hogy eljött hozzád, és segített tisztázni egyet, s mást.

Forrás: angyalforras.hu

Címkép: pixabay.com

Forrás: http://angyalforras.hu/

Ezt a cikket eddig 3792 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

2015. november 20-án a...

Karmahoroszkópod felfedi mi...

Spirituális ajándék:...

Tanmese: A bölcs indián...

Napi pozitív

Ez a gyógyír minden betegségre és ártalomra, minden gondra és bánatra, az emberi nem összes bűnére - ez az egyetlen szó: "szeretet". Ez a szent erő, amely életet teremt és alakít. Valamennyiünk számára ez ad erőt, hogy csodákat tegyünk.

Lydia Maria Child

Jó szívvel ajánljuk