Napi pozitív

A dolgok elkezdenek tökéletesen elrendeződni, ha arra koncentrálunk, amit akarunk. Paulo Coelho

14 dolog, amit el kell engedned a következő születésnapod előtt!

A születésnap egy fontos esemény. A legtöbb ember ilyenkor határoz el olyan dolgokat, lépéseket, melyek a növekedését szolgálják.

Itt van 14 dolog, amit el kell engedned a következő születésnapod előtt, hogy új évet kezdhess meg, új nézőpontokkal:

1. Negatív, önostorozó gondolatok

Ha egyfolytában lekicsinylően beszélsz magadról, szorongsz, mert nem hiszed el, hogy fontos vagy, az rossz üzenetet közvetít rólad. Zárd ki a fejedből ezeket a negatív gondolatokat! Ehelyett összpontosítsd figyelmedet azokra a gondolatokra, amelyek hangsúlyozzák erősségeidet.

2. Az ismeretlentől való félelem

Az ismeretlentől való félelem sokkal félelmetesebb, mint az, ami valójában megtörténne ott. Ne engedd, hogy visszatartson ez a félelem, lépj ki a komfortzónádból! Tegyél kis lépéseket az ismeretlen felé, és hidd el, hogy nyilvánvalóvá fog válni az út, amerre menned kell.

3. Múlt

Nem változtathatod meg a múltat. Ha folyamatosan a régi dolgokon gondolkozol, az megakadályoz abban, hogy boldog legyél a „most”-ban. Inkább tanulj a hibáidból és állj pozitívan a jövőhöz! Írj új forgatókönyvet életednek!

4. Hibáztatás

Másokat hibáztatni a nehézségek miatt a legkönnyebb dolog. Lásd meg magadban is a „hibát”! Ha van valami az életedben, ami nem tetszik, vagy elfogadod úgy, ahogy van, vagy teszel a megváltoztatása érdekében.

5. Céltalanság

Akár hiszed, akár nem, a világnak szüksége van rád! Minden ember különleges! Ha még nem tudod, hogy mi a feladatod az életben, bízz abban, hogy hamarosan megtalálod azt!

6. Bizalmatlanság az intuícióban

Az intuíció hatékony eszköz, ezért használd! Hallgass az álmaidra, figyelj az apró jelekre és kövesd ezeket a tudatalatti útmutatásokat! A szíved tudja, hogy kell lennie.

7. Féltékenység

Külső szemmel sokszor úgy tűnik, hogy a többi ember sokkal boldogabb és sikeresebb nálunk. Ugyanakkor azt nem tudhatod, hogy milyen kihívásokkal kell nekik szembenézniük. Ne legyél féltékeny senkire! Mindenki tett azért, hogy ott tartson, ahol most van.

8. Megfelelési kényszer

Az emberek nem egyformák. Mindent másképp csinálnak, és ez is a normális. Ne más elvárásainak akarj megfelelni, hanem a sajátjaidnak. Ne mások mondják meg neked, hogy mi a helyes. Változtass magadon, de csak akkor, ha te is akarod!

9. Toporgás

Ahelyett, hogy azt vizsgálgatod, hogy milyen okok miatt nem tartasz ott, ahol lenned kéne, inkább kérdezd meg magadtól, hogy mit kellene tenned azért, hogy elérd a céljaidat. Tervezd meg, hogyan jutsz el oda! Hidd el, megtörténhet!

10. Düh

Sajnos nem mindenki bánik velünk úgy, hogy ne bántson meg minket. Emiatt nyilván dühösek és sértettek vagyunk. Azonban megérdemeljük a boldogságot. Ne hagyd, hogy a mérgező érzések felülkerekedjenek rajtad! Engedd el, bocsáss meg!

11. Tökéletesség

Mindig vágyhatsz a tökéletességre, de egészséges az, ha egy pillanatra megállsz és átértékeled azt, hogy éppen most milyen vagy. Hidd el, hogy tényleg megtettél mindent ma azért, hogy a legjobb legyél. Hagyd magad pihenni egy kicsit!

12. Alkalmatlanság

Ha nem tudsz valamit, akkor tanuld meg! Ne hagyd, hogy a nem tudás megakadályozzon a törekvéseid, céljaid elérésében. Megvan a képességed a végtelen növekedésre.

13. Pénzügyi nehézségek

Ha aggódsz a pénzügyeid miatt, azzal csak azt éred el, hogy további pénzügyi nehézséged lesz. Fókuszálj inkább a bőség eszméjére és készíts egy eredményes tervet, hogy az adósságaidat kiegyenlítsd!

14. Másokkal való foglalkozás

Nem tudod megváltoztatni az embereket. A legjobb dolog, amit tehetsz, hogy magadon munkálkodsz!

 

Szerző: Jóportál

Forrás:

Ezt a cikket eddig 18084 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

A csütörtöki nap Angyal...

Vajon mennyire ismered magad?...

300 forintért vehetünk...

Szívmelengető történet egy...

Napi pozitív

A dolgok elkezdenek tökéletesen elrendeződni, ha arra koncentrálunk, amit akarunk.

Paulo Coelho

Jó szívvel ajánljuk