Napi idézet

Minden rossz egy jóra indító lehetőség. Csongrádi Kata

Csodatévő mantrák

Az egyik legegyszerűbb hangterápia a mantrázás. Saját hangunk energiáját használva hozzuk középpontba önmagunkat.

 

Szinte bárhol és bármikor alkalmazhatók. Várakozás közben, utazás közben, főzés, takarítás közben… Előnye, hogy nem szükséges elvonulnunk - bár én személy szerint hiszek benne, hogy a spiritualitással foglalkozó embereknek nem elvonulniuk kell, hanem annak módját megtalálni, hogy hogyan tudják a hétköznapokba belevinni spiritualitásukat - nem igényel semmilyen beruházást, viszont egyre kiegyensúlyozottabbá, sikeresebbekké, tudatosabbakká, önmagunkká válhatunk általa.

Csupán kitartásra, rendszerességre van szükség és arra, hogy odafigyeljünk belső hangunkra, ami megsúgja, milyen szó, vagy mondat mantrázására van leginkább szükségünk. Minél többször figyelünk oda saját hangunkra, annál tisztábban fog működni és könnyebben tud minket segíteni. És miután „önmagam mestere én vagyok”, valamint „önmagamnál jobban senki sem ismerhet”, saját csatornával, saját tudatossággal, isteni maggal mindenki rendelkezik, így könnyű ráérezni, hogy mi szolgálja az adott pillanatban a legjobban fejlődésünket.

Van, aki azt gondolja, hogy 108-szor érdemes egy-egy mantrát elmondanunk, s van, aki azt gondolja, hogy nem érdemes korlátok közé szorítanunk ezt és más tevékenységünket sem. Én azt tartom a legfontosabbnak, hogy szívből tegyük. A szép az, hogy ha az elején még nem is sikerül, pár másodpercen, percen belül megnyílik szívcsakránk és tényleg szívből jön, amit mondunk.                       

A legegyszerűbb mantrák közül néhányat szeretnék megemlíteni. Azt, hogy kinek mit adnak, azt a kipróbálás során tudjuk megtapasztalni:

1. „Igen! Köszönöm!”

Tele van életigenléssel, automatikusan a hála minőségébe emelve a pozitív minőségekre és lehetőségekre, a békére, az örömre irányítja figyelmünket.

 

2. „Szeretlek.”

Szívcsakránk megnyitásának, az öröm, a megbocsátási energiák beengedésének, a tudatos teremtésnek egyik legegyszerűbb módja. Szeressük vágyainkat, álmainkat és ezzel szabad utat biztosítunk a megvalósulásnak!

 

3. „A pénz: szeretet.”

A pénz: szeretet című könyv - javaslom mindenkinek elolvasni - részletesen kifejti ennek a mondatnak a hátterét és működését. Mindenesetre helyreáll eredeti kapcsolatunk a pénzzel és a pénz mint energia, a pénz mint szeretetenergia könnyebben fog áramolni életünkben. Oldja a pénzzel kapcsolatos negatív gondolatainkat, érzelmeinket.

 

4. „Sring.”

Laksmit, a bőség hindu istennőjét szólítjuk meg vele és behívjuk életünkbe az általa szimbolizált bőséget. A „sringeléssel” oldjuk a pénzzel kapcsolatos gátjainkat, aggodalmainkat, szorongásunkat és Föld bőségrezgésére emeljük magunkat.

 

Forrás:

Ezt a cikket eddig 3907 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Grigorij Grabovoj: Számsorok...

A pénteki nap Angyal üzenete...

Szivárvány gyermekek – az...

A hörgő betegségeinek lelki...

Napi pozitív

Minden rossz egy jóra indító lehetőség.

Csongrádi Kata

Jó szívvel ajánljuk