Napi pozitív

“Az erő mögötted hatalmasabb, mint az akadály előtted!” dr. Mayer Andrea

Az ülés az új dohányzás? Változtass az egészségedért!

Évezredeket töltöttünk azzal, hogy felegyenesedjünk, csak, hogy leülhessünk. A modern életmódot úgy alakítottuk, hogy minél kényelmesebb legyen ? pedig pont ezt kellene kerülnünk!

Gondold végig a napod: mennyit ültél ma? A mindennapok során ritkán adódik alkalom, amikor nincs lehetőségünk leülni. Pedig az egészségünk érdekében inkább fel kellene állnunk.

Az utóbbi időben több kutatás is ezzel a jelenséggel foglalkozott – úgy tűnik, a modern életmód legújabb nagy igazsága, hogy az ülés az új dohányzás! Eddig ugyanis azt gondoltuk, elkerülnek a betegségek, ha egészségesen étkezünk és rendszeresen sportolunk. Mekkora tévedés! Úgy tűnik, a napi egyórás edzés nem teszi jóvá az egész napos üldögélést.

De mit tehetsz az egészségedért? Állj fel! A tested meghálálja, ha nem pihenteted folyamatosan a lábad!

A mozgás hiánya gyengíti a szívet és a vérkeringést, az elgyengült erek pedig elmeszesednek. Ezen kívül a zsírégető izmok átalakulnak nyugalmi izmokká, amelyek túlnyomórészt cukrot égetnek. Ennek következtében megemelkedik a vér zsírtartalma, többek között a rossz koleszterint szintje is. Ugyanakkor csökken a zsírégető enzimek szintje, így elzsírosodik a szív, a máj és a belek is.

Mindez együttesen kiválthatja az inzulin-rezisztenciát, 2-es típusú cukorbetegség alakulhat ki, és a szívroham kockázata is jelentősen megemelkedik.

 

A jó hír, hogy – ellentétben a dohányzással, amelynél csak a leszokás jelent megoldást – az ülés káros hatását 3 óránkénti 15 perc mozgással ki lehet védeni.

 

Forrás: ITT és ITT

Forrás:

Ezt a cikket eddig 2070 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Müller Péter - Jóval...

10 lecke, amit az Angyalok...

Az igaz szeretet 10 titka

Univerzális üzenet a most...

Napi pozitív

“Az erő mögötted hatalmasabb, mint az akadály előtted!”

dr. Mayer Andrea

Jó szívvel ajánljuk