Napi idézet

A tetteink határoznak meg bennünket, nem az, ahogyan a döntéseinket meghozzuk.     Mark Lawrence

Arra születtél, hogy hegyeket mozgass és, hogy csodákat tegyél!

Egy életünk van ezen a földön! Egyetlen lehetőség, és nem lenne szabad hagyni kiperegni értelmetlenül ujjaink közül a napokat, hónapokat, éveket. Indulj el!

Tanácstalan vagy? Hol, melyik pályán van a te helyed? Hogy mit kell csinálj, miért lenne érdemes odaadnod az életed? Nézz a szívedbe! Az Isten által szívedbe írt legszebb vágyaidban keresd a választ! Tiszta vágyaid vezessenek, jobb tanácsadóra úgysem lelsz. (...) 

Egy biztos, arra születtél, hogy hegyeket mozgass, hogy csodákat tegyél nagy-nagy alázattal. Életed az, hogy valamit a végtelen szépségből, jóságból, igazságból, szentségből láthatóvá tégy e földön. 

Igen, azért vagy a földön, hogy életed és munkád által felragyogjon a végtelen Isten ereje, bölcsessége, jósága, irgalma, szeretete. 

Mindegy, hogy mit alkotsz, csodálatos festményt, zeneművet, virágos kertet, városokat összekötő utakat, vagy szép családi házat, melyet betölt gyermekeid vidám kacagása. Mindegy! Te döntesz, de döntsél és indulj el! (...)

Ne félj! Kemény munkára, alkotásra, a világ tovább teremtésre született lényed hihetetlenül szívós, találékony, erős. Magad sem gondolnád, hogy milyen csodálatos források fakadhatnak fel benned, ha útra kelsz. (...)

Isten gyermeke vagy, csoda, kinek lépteit angyalok vigyázzák. Minden lépés nehéz, de neked tudnod kell, hogy az erőfeszítés új izmokat rak a csontjaidra. A kudarcok okosabbá tesznek és alázatosabbá. Mindenből tanulsz, bölcsebb leszel, és óvatosabb, megfogod mások kezét, társakat keresel, tanácsot kérsz, elgondolkozol. Megpihenhetsz, ha zihál a tüdőd, de ne add fel, hidd el, haladsz! A kezdetben gyéren felcsillanó eredmények, a sikerek olyan édes ízzel töltenek majd el, melyek szárnyakat adnak a tovább haladáshoz.

Böjte Csaba

Forrás:

Ezt a cikket eddig 12274 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Egy magyar fotós felvétele...

Vicces illusztrációk...

2014-ben trendi a magyar vers

2016.09.16.: Holdfogyatkozás...

Napi pozitív

A tetteink határoznak meg bennünket, nem az, ahogyan a döntéseinket meghozzuk.    

Mark Lawrence

Jó szívvel ajánljuk