Napi pozitív

A dolgok elkezdenek tökéletesen elrendeződni, ha arra koncentrálunk, amit akarunk. Paulo Coelho

Egy varázsszó, ami képes megváltoztatni az egész életedet!

Megtanulni nemet mondani nem is olyan könnyű dolog, mint hinnénk...Viszont gyökeresen meg tudja változtatni az életünket,és számos,kényelmetlennek tűnő helyzetet tudunk elkerülni ezzel a roppant rövidke szó használatával,hogy : NEM!

 

Megtanulni nemet mondani első nekifutásra egy roppant mód kényelmetlen dolognak tűnik,de rendkívül fontos része a személyiségünk fejlődésnek,formálódásának és ezen képességünk által tudjuk lefektetni annak az alapszabályait,hogy hogyan is szeretnénk,ha velünk bánnának!!!

Tapasztalni fogod, hogy ” megtanulni nemet mondani” majdnem olyan,SŐT! lehet több is, mint egy ajándék… 

Az alábbi pár gondolat, példázat, legyen megerősítés számodra, milyen pozitív következményei vannak, ha nem félsz alkalmazni ezt az egyetlen, rövideke, de hatásos kis szót: NEM!

1. A kapcsolataid sokkal őszintébbé válnak!

Azáltal, hogy a hozzád közel álló emberek tudják, hogyan, miként is érzel valójában, egy egészséges és őszinte barátságnak adsz esélyt az életedben! Amikor nem mondasz, ki valamit akkor a másik elkezd elméleteket gyártani, ami természetesen összekuszál mindent s a következő dolog pedig általában az, hogy veszekedtek, vitatkoztok, majd tüntetőleg a hálószobába elvonulva kedvenc rockzenéd kezded el hallgatni…

Légy nyugodt és magabiztos, és bátran hangoztasd, ha éppen kényelmetlenül érzed magad. Ugyanezt várnád el fordított helyzetben is, ugye?

2. Végre úgy érzed, értelmes dolgokkal, hasznosan töltöd el az időd!

Ha úgy érzed kötelességed mindenre igent mondani, érzed, elkezdesz bizonytalanná válni és stresszelni. Egyre kisebb dolgokon is felkapod a vizet, és egyszerűen elveszíted szem elől azokat a dolgokat, amelyeket varázslatossá teszik az ember létezését ezen a csodás, Föld nevű bolygón….

Ha képes vagy arra, hogy vissza tudsz utasítani bizonyos embereket, élethelyzeteket, egyre elszántabbá és nyitottabbá válsz új dolgok befogadására.

3. Észre sem veszed, de felhagysz a passzív-agresszív viselkedéssel, a negatívnak tűnő hozzáállással

Amíg általában kedvelem az embereket és úgy gondolom, hogy mi mindannyian egy hihetetlen csoda részei vagyunk, de mindezek ellenére velem is előfordul, hogy az elfojtott érzéseim hatására elveszítem a fejem.

Légy bátor és hozz létre egy olyan környezetet, miliőt magadon körül, aminek az alapja az őszinteség és a tisztelet! Ne vesztegesd az időd arra, hogy belemész az elfojtott érzelmeid által diktált játszmákba, hiszen ezáltal tartod távol magad azoktól az emberektől, akik tényleg szeretnek téged, és akikre te is vágysz valójában.

4. Mélyebb önismeretre teszel szert, sokkal jobban megismered magad!

Amikor abbahagyjuk a görcsös megfelelést másoknak, akkor kapunk egy esélyt arra, meghalljuk a saját gondolatainkat…

A csöndes elmélkedés szabadsága segít bennünket abban, hogy végül megértsük, mit is akarunk és mit várunk el önmagunktól. Megtanuljuk becsülni, szeretni, megvédeni saját magunkat, és nem leszünk sebezhetőek akkor sem, ha valaki rosszul bánik velünk.

Nemet mondani segít tanulni a hibáinkból, csiszolja, finomítja azt a képességünket, hogy felismerjük: mi az, amit szeretnénk, és mi az, amit nem, és hogyan találjuk meg a kettő között az egészséges egyensúlyt.

Bármikor „elakadsz”,sose feledd: a Főnök Te vagy,az Életed Te magad irányítod,és Te írod a forgatókönyvet!

 

Fordította: Lázár Judit - Jóportál

Forrás: http://hellogiggles.com/say-no-will-change-your-life/2

Ezt a cikket eddig 20342 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

A pénteki nap Angyal üzenete...

7 jel, hogy kapcsolódtál az...

A vasárnapi nap Angyal...

A legcsodálatosabb emberek...

Napi pozitív

A dolgok elkezdenek tökéletesen elrendeződni, ha arra koncentrálunk, amit akarunk.

Paulo Coelho

Jó szívvel ajánljuk