Napi idézet

Ez a gyógyír minden betegségre és ártalomra, minden gondra és bánatra, az emberi nem összes bűnére - ez az egyetlen szó: "szeretet". Ez a szent erő, amely életet teremt és alakít. Valamennyiünk számára ez ad erőt, hogy csodákat tegyünk. Lydia Maria Child

Az élet megtanít önmagunkra is más szemmel tekinteni

Néha olyan utakra is rálépünk, amelyek összezavarnak és az erdő sűrűjébe vezetnek el, hogy a legnagyobb káoszban is megtaláljuk a nyugalmat.

Megtaláljuk azt az énünket, aki pontosan tudja, hogy a nehézségek csak azért vannak, hogy fejlődést érjünk el vele.

Bizony nagyon nagyot tud ütni az élet. Darabokra tudja törni a szívünket. Olyan helyzeteket tud elénk vetni, amely minden erőfeszítésünket igénybe veszi és a hitünket is próbára teszi. Akkor még talán nem is tudjuk, hogy mi a célja ezzel. Mire akar megtanítani és mit akar hozzánk adni.

Aztán amikor az erdőben megleljük azt az ösvényt, amely elvezet minket a hőn áhított tisztásra, rájövünk, hogy minden nehézséget megért, hisz az a tudás, amit általa szereztünk, többé tett és megadta mindazt, aminek köszönhetően eljutottunk önmagunkhoz.

Megtanít értékelni.

Megtanít a dolgok mögé nézni.

Megtanít arra, hogy minden elmúlik, s csak a jelen pillanat létezik.

Az a pillanat, amiben a lélek lát és érez. Amiben az idő és a tér jelentését veszti.

Megtanít arra, hogy bár sokszor kapunk nehéz feladatokat, mégis képesek vagyunk őszintén, önfeledten nevetni. Magunkon és az életen. Hisz humor nélkül szürkének látunk mindent.

S még egy fontos dolog, amire megtanít: önmagunkra más szemmel tekinteni. Hinni, szeretni és elfogadni. Ekkor már azt fogod érezni, hogy minden percért hálás vagy, hiszen az életed a legnagyobb ajándék.

Szerző: Boros Bea - adwyw.blog.hu

Forrás: https://www.facebook.com/tehiszelbenne/?fref=ts

Ezt a cikket eddig 4380 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

2017. július 3-7.: Nyitva a...

Bizonyítékot találhattak a...

A gazdagság lelki tényezői

Istenre bízta a fogyasztás...

Napi pozitív

Ez a gyógyír minden betegségre és ártalomra, minden gondra és bánatra, az emberi nem összes bűnére - ez az egyetlen szó: "szeretet". Ez a szent erő, amely életet teremt és alakít. Valamennyiünk számára ez ad erőt, hogy csodákat tegyünk.

Lydia Maria Child

Jó szívvel ajánljuk