Napi pozitív

Álmodozni csodálatos dolog. Annál csak egyetlen jobb dolog van. Tenni valamit az álmainkért, hogy megvalósuljanak. Nógrádi Gábor

Összetört szíved darabjaiból építs egy új világot…

Az, hogy valakinek nehéz élete volt, nem lehet ok, és nem lehet mentség arra, hogy másokat bántson és megalázzon.

 

Az, hogy valakinek nincs önbizalma, az nem lehet ok és nem lehet mentség arra, hogy önmagát mások hibáinak állandó felemlegetésével próbálja jónak feltüntetni.

 

Sok embert ismerek, akik nem kaptak feltétel nélküli szeretetet a szüleiktől. Sok embert ismerek, akik családjuk érzelmi drámáinak lettek áldozatai. Látom, hogy vannak, akik felismerve ezt napról-napra küzdenek a saját démonjaikkal.

És látom, ahogy sokan felelősségük teljes hiányában, szemüket becsukva hazudnak maguknak egy másik világot, és a szeretet nevében szabadítják rá démonjaikat a hozzájuk legközelebb állókra.

Sok az összetört szív, és még több a sodródó lélek, aki saját fájdalmába temetkezve merül egyre mélyebben drámájába, és temet maga alá másokat.

 

Nem tudom milyen érzése lehet, amikor a család az, aki bánt, megaláz és verseng. Nem tudom milyen érzés, amikor a szülők saját hibáinak felelősségét hárítják a gyerekükre. Nem tudom milyen az, amikor a gyerekük elől szüleik tagadják le az igazságot. Nem tudom, milyen, amikor szülői szavak ostorozzák és sértik fel a gyermeki lelket. Nem tudom, mert szerencsés csillagzat alatt születtem.

De tudom milyen egy másik ember sorsának terheit magamra venni és küzdeni azért, hogy ne csak higgyen a szeretetben, de élje is azt.  Tudom milyen haragudni azokra, akik a szeretet nevében bántanak és zsarolnak. Akik a szeretet nevében próbálnak kisajátítani másokat. Akik a szeretet nevében ássák ki a gyűlölet gödreit a családtagok között. Tudom milyen érzés bűntudatot érezni azért, mert haragszom ezekre az emberekre… És tudom milyen érzés küzdeni azért, hogy tiszta szívvel megbocsássak és felmentsem ezeket az embereket a tetteik alól…

Hisz áldozatok ők is. És lelkük története jóval több annál, mint, amit én látok belőle. Generációk egész sorának felelőssége a kialakult helyzet.

Nem ismerlek. Talán téged is bántottak. Talán most is bántanak. És talán te épp ezért bántasz másokat.

Tetteink, szavaink a legerősebb fegyverek. Lassú fájdalmas halált hoznak…. A lélek halálát. Amikor elveszted önmagad. Elveszetd a fényed, a mosolyod, a reményed, és mindazt, ami és aki, legbelül vagy.

Tudom, hogy összetört és fáj a szíved.

De arra kérlek, legyél te az, aki elengedi a múltat, elengedi a haragot, elengedi a félelmet, a fájdalmakat. Legyél te az, aki kiáll önmagáért, határokat húz. Tükröt mutat és ráébreszt másokat. Legyél te az, aki feloldja, meggyógyítja családja valamennyi generációjának összes félelmét, fájdalmát…

Összetört szíved darabjaiból építs egy új világot. Egy olyan világot, ahol szereted és elfogadod önmagad. Egy olyan világot, ahol lerakva a múlt terheit nem a sérelmeid miatt újra és újra átélt düh mérgezi a mindennapjaidat. Egy olyan világot, ahol nem a másoknak görcsös megfelelni akarás határozza meg tetteidet.

Rakd össze szíved összetört darabjait és nyílj meg a szeretet felé.

Hiszen a jövő a jelen kor mozaikjaiból épül. Gyerekeink mutatnak majd tükröt minden fel nem oldott családi „átok” alól… 

Ez a legtöbb, amit majd gyermekeidnek adhatsz: szabadulást a múlt rosszul berögzült családi mintái alól.

Van erőd és hatalmad az életed felett. Válaszd a békét az állandó harc helyett. Válaszd a szeretetet.

 

Szeretettel: Sándor Judit - Jóportál


Forrás:

Ezt a cikket eddig 27170 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Az egyik legfájdalmasabb...

Így kell természetesen...

A szerdai nap Angyal üzenete...

A Magyarok génállománya –...

Napi pozitív

Álmodozni csodálatos dolog. Annál csak egyetlen jobb dolog van. Tenni valamit az álmainkért, hogy megvalósuljanak.

Nógrádi Gábor

Jó szívvel ajánljuk