Napi pozitív

Mi felelünk a sorsunkért. Senki nem élheti az életet helyettünk. Nekünk kell megragadnunk a lehetőségeinket és alakítanunk az életünket.
Bear Grylls

Miért hallgass a szívedre?

Döntéseink meghozásakor az érvelést hívjuk segítségül annak érdekében, hogy a lehetséges megoldások közül a számunkra legmegfelelőbbet válasszuk ki. Dönthetünk hosszas mérlegelés után, vagy dönthetünk rögtön.


Néhány, az életünket érintő kérdés kapcsán pontosan eltervezzük, hogyan válasszunk: aludjak rá egyet, menjek el valahova néhány napra, beszéljek valakivel, dobjak fel egy érmét? Gyakran kapunk olyan tanácsot, hogy álljunk meg egy pillanatra és gondoljuk át, mielőtt elhatározzuk magunkat, soha ne hallgassunk az első ötletre. Ezzel épp ellentétben áll az a bölcsesség, hogy bíznunk kell az ösztöneinkben és hallgatnunk kell a szívünkre.

 

Hányszor hallottál már másokat azon siránkozni, hogy ,,rossz döntés volt?, ,,bárcsak újrakezdhetném?, vagy ,,hagytam, hogy az érzéseim elvakítsanak??

 


Az igazság az, hogy érzéseink sokkal inkább közrejátszanak választásainkban, mint azt gondolnánk. A kutatók számos adatot gyűjtöttek már össze a döntés közben az agyban kialakuló érzelmekről. Kiderült, hogy legtöbb esetben a később megbánt döntések azok, amelyeket irányítás nélküli érzelmeinkkel hoztunk, ám ha nyugodt és intuitív érzelmek vezetnek bennünket, sokkal jobban döntünk.

 

Amikor a szív dönt

A HeartMath kutatói szerint az ösztönös érzelmeink egyenesen a szívünkből erednek. Bizonyították, hogy az emberi szív rendelkezik intuitív intelligenciával, amely megváltoztatja a tudomány eddigi állását. Anélkül, hogy észrevennénk, a szívünk vezet bennünket abban, amit teszünk, de gyakran engedjük agyunknak és kontrollálatlan érzelmeinknek, hogy átvegyék a hatalmat, ami azonban választásaink megbánásához vezet.


 

Neuro-kardiológusok felfedezték, hogy a szívnek van egy belső idegrendszere, amely az agytól függetlenül működik. A szívben lévő neuronok rendelkeznek mind rövid-, mind pedig hosszútávú memóriával. Eddig úgy tartották, hogy ezekért a funkciókért egyedül az agy felel. Most már tudják, hogy a szívnek erős elektromágneses mezeje van, komplex idegrendszere és keringése pedig körülbelül az agy elektromos amplitudójának hatvanszorosát generálja. A szívritmusunk elektromágneses jelei mérhetőek a körülöttünk lévők agyhullámaiban. Azt is tudjuk, hogy a szívritmus felvételünk sokat elárul érzelmi egyensúlyunkról és az általunk tapasztalt stresszről: minél nyugodtabbak vagyunk, annál kisimultabb a felvétel, míg feszültebb napjainkon kaotikusabb ábrák jelennek meg.

 

Több ezer ember bevonásával éveken át tartó kutatások segítségével a HeartMath tudósai arra a következtetésre jutottak, hogy szándékosan generáljuk a pozitív érzelmeket, úgy mint törődés és megértés, melyek simíthatnak a szívritmusunkon.


 

Ez azt jelenti, hogy csökken a stressz, ritkábban betegszünk meg, tisztábban gondolkozunk, sőt tovább is élhetünk. Szóval gyerünk, hagyd, hogy a szíved döntsön!

 

A döntéshozatallal járó stressz


Belegondoltál már abba, hogy egy nap hány döntést hozol? Százat? Ezret? Kikeljek az ágyból? Lenyomjam az ébresztőt? Lenyomjam újra? Emlékszem az álmaimra? Megtervezzem a napomat? Mai gyors ritmusú, gyorsan változó világunkban elvárják tőlünk, hogy számtalan döntést hozzunk meg ? a lehető leggyorsabban. A gyors döntés nyomása és a lehetőség, hogy a halogatás miatt bármiben hátrány érjen, folyton kísért bennünket. Nem csoda, hogy a stressz szintje minden idők legmagasabbját éri el napjainkban.

 

Mit kapunk a sok stresszért cserébe? Zavartságot, ingerlékenységet, idegességet, haragot, betegséget és még ennél is többet, ami mind befolyásolja a hatékony döntéshozataljainkat. Ám megtanulhatjuk, hogyan kezeljük a negatív érzelmi válaszokat - a stressz elsőszámú kiváltóját -, a gyorsított döntéshozatalt, ezáltal csökkentve és kezelhetővé téve a stresszt.

 


Az élet nagy döntései

Nem minden döntésünk egyenlő és nem mind helyezi ugyanazt a súlyt a vállunkra. A ,,Mit ebédeljek?? vagy az ,,Elmenjek valahova a hétvégén?? nem azonos fajsúlyúak, mint az ,,Elkezdjünk félretenni a gyerekek tanulmányaira, vagy fizessük vissza a kölcsönt?? vagy ,,Válasszak másik karriert??. A nagy döntésekhez hosszabb elmélyült, tiszta gondolkozásra és fókuszra van szükség. Azonban ha a nehéz döntéseket sokáig halogatjuk, ugyanolyan stresszesek leszünk.

 

Tippek


Döntéseidkor próbáld ki a következő Freeze-Frame technikát, mely által megváltoztathatod emocionális állapotod pozitív érzelmeket küldve a szervezetedbe és új utakat nyitva a szíved és az agyad közti kommunikációnak.

 

– Adj időt: Szabadíts fel a gondolataid és az érzelmeid az elhatározás alól.

 


– Fókuszban a szív: Irányítsd a figyelmed a szíved területére, lélegezz lassan és mélyen.

 

– Érezz a szíveddel: Alakítsd ki és tartsd fent valaki vagy valami iránt az elfogadás és a törődés valódi érzését. Összpontosíts a jó érzésre miközben lélegzel.

 


– Kérdezd meg magadtól mi lenne az a hatékony tevékenység, amely segíthet elűzni a nyugtalanságot elhatározáskor.

 

www.awaken.com

Forrás: lelekmagazin.hu


Forrás: http://lelekmagazin.hu/

Neked ajánljuk


Rafaela Arkangyal Misztikus kártyái + könyv

Egy Angyalkártya, ami csak nőknek készült

Megrendelés

Arkangyalok Gyógyító Ereje Kártyacsomag + Könyv

Megrendelés

Mai névnap

Jó szívvel ajánljuk