Napi pozitív

A dolgok elkezdenek tökéletesen elrendeződni, ha arra koncentrálunk, amit akarunk. Paulo Coelho

Advent második hete - A Mértékletesség és Vízpróba

Advent második hetében az ellenerők az éteri testet támadhatják meg. Vágyaink mértéktelenül megnövekedhetnek és hajlamunk lehet arra, hogy a vágyainkat önző módon éljük meg.

 

Ezen a héten a MÉRTÉKLETESSÉG az erény, melyet segítségül hívhatunk.
Figyeljünk oda, hogy tartsunk mértéket az étkezésben, gondolkodásban, vásárlásban, szórakozásban, tévézésben és a beszédben. A beszédben való mértéktartás nagyon fontos, mert az ellenerők erőteljesen próbálnak ezen keresztül visszahúzni minket. Kerüljük a hirtelen kimondott véleményeket, bírálatokat, rágalmazást, bántást, hazudozást, mellébeszélést, durva beszédet és a haszontalan fecsegést.

 


Sokat segíthet, ha a sok beszéd helyett inkább befelé figyelünk és ebben a csendben meghalljuk a saját belső hangunkat.


Természetesen egész héten nem feltétlenül tudunk csendben lenni :-) ezért nagyon fontos, hogy a beszédünkre kiterjesszük a tudatosságunkat. 

Az erény, ami segít nekünk nem más, mint a Megfontoltság. Ilyenkor az ember először gondolkodik, aztán beszél. 

Advent második hete - Vízpróba 

 

Hiányzik a külső körülmények által nyújtott támasz, olyan érzésünk lehet, mint amikor a vízben lebegünk. A víz az érzelmeink szimbóluma. Fontos feladat, hogy a személyes hangulattól és érzelmi állapottól függetlenül önuralmat kell gyakorolni és mindemellett követni kell a magasabb alapelveket és eszményeket. Kialakul az egészséges és biztos ítélőképességünk. A szellemi úton a dolgokat megítélni kell, nem elítélni. 
A magasabb világok tényei és lényei iránt teljes bizalom alakul ki, minden kétség megszűnik.

Üzenet a mai ember számára:
Az isteni hatalmat, ami vezet, ne állítsd saját önkényed szolgálatába! 


Advent második hetében a kísértés a MOHÓSÁG.

Törekednünk kell az egyensúlyi állapot kifejezésére, aminek létrejötte az ember kiegyensúlyozó, mértéktartó képességét feltételezi. Fontos, hogy ebben az élethelyzetben igyekezzünk a vágyaink és a lehetőségeink között reális középutat találni.


A józan ítélőképesség és az adott körülményekhez való alkalmazkodás nagyobb szerepet játszik, mint a saját elképzelések és egyéni tervek. Jelenleg nincsen lehetőség a kiemelkedő teljesítményekre, az ember személyiségének és képességeinek megfelelő tevékenység gyakorlására.


Harmónia, kiegyensúlyozottság, higgadtság és lelki béke jellemzi a Mértékletességet. Valamilyen kompromisszumot kénytelen kötni az ember a megélhetése, vagy a lelki nyugalma érdekében. Mindenfajta szélsőség elkerülendő és kerüljük az ügyes taktikázást és ravaszságot is.Ügyelj ezen a héten a benső egyensúlyodat veszélyeztető helyzetekre. Határozd meg, milyen feltételek között tudod újra megtalálni a harmóniát. Valósítsd meg fokozatosan ezt a feltételt az élet minden területén. 


Ezen a héten Melkizédek Arkangyalt hívhatjuk segítségül. 

Én bízom benne, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő módot arra, hogy a második hét próbáit megfelelő kezelje majd és gyógyultabban, emelkedettebben lépjen tovább a harmadik hétbe.

A cikk megjelenését támogatta:

 

Forrás: http://www.angyalszigetazujfoldert.hu/

Ezt a cikket eddig 3664 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

A pénteki nap Angyal üzenete...

Obszidián: erős védelmező...

A 222-es szám spirituális...

Égi Édesanyánk - Szűz...

Napi pozitív

A dolgok elkezdenek tökéletesen elrendeződni, ha arra koncentrálunk, amit akarunk.

Paulo Coelho

Jó szívvel ajánljuk