Napi pozitív

Mi felelünk a sorsunkért. Senki nem élheti az életet helyettünk. Nekünk kell megragadnunk a lehetőségeinket és alakítanunk az életünket.
Bear Grylls

A Te világod is fordított?

Észrevetted már, milyen furcsa, fordított világban élünk? A dicséretre, a kedvességre, a támogató szavakra sokszor azt mondjuk, hogy átverés, hogy biztos akar az illető valamit. Vagy egyszerűen udvarias, de valójában nem mond igazat. Szó szerint képesek vagyunk elutasítani a kedvességet, mert nem hisszük el, hogy valódi. És nem hisszük el, hogy megérdemelnénk.




Ám ha jön valaki, és jól megkritizál, bírál minket, az már egészen más helyzet. Azt sok esetben gondolkodás nélkül elfogadjuk. Még csak meg sem fordul a fejünkben, hogy megkérdőjelezzük. Azt mondjuk, biztos igaza van, és elkezdjük rosszul érezni magunkat. Még ha nem is értünk vele egyet, valamilyen szinten mégis elkezdünk vele foglalkozni. Fel sem merül bennünk az egyébként teljesen jogos felvetés: Milyen célja van ezzel? Lehet, hogy valamilyen hátsó szándék mozgatja?

Nem furcsa? Mintha valami különös szemüvegen keresztül néznénk a világot: a kedvesség rossz, az ítélkezés jó.

Kérdés, hogy Te szeretsz-e ilyen világban élni? A Te számodra megfelelő ez a helyzet?


Ha nem tetszik, ahogy most működnek a dolgok, akkor figyelj, mert megosztok veled néhány tippet, ami segíthet kilépni ebből a gondolkodásmódból.

Az első és legfontosabb dolog mindig a tudatosítás: vedd észre, mi történik. Vedd észre, hogyan reagálsz a dicséretekre és a kritikákra. Melyikre mennyire vagy nyitott? Melyiket mennyire könnyen fogadod el?

Lehetséges, hogy azért kapsz főként kritikákat, mert elutasítod a dicsérő szavakat? Szerényen megjegyzed, hogy nem érdemled meg? Esetleg még a jó szándékú segítséget is elhárítod? Nehogy könnyebb legyen a dolgod?

Most lehet, hogy azt mondod, ugyan már, ez nem így van. De kérlek, azért a biztonság kedvéért figyeld meg a következő alkalommal, amikor ilyen helyzetbe kerülsz, hogy mit teszel valójában. 


Miért is van értelme változtatnunk a viselkedésünkön ezekben a helyzetekben?

A dicsérő szavak és a segítség elfogadása ugyanis a nyitottságodat mutatja a pozitív dolgokra. Még ha nem is érzed helytállónak a bókot, mert alkalmasint másképp látod magad, azért csak köszönd meg és fogadd el. Csak annyit mondj: „Köszönöm!”. Semmi kommentár, semmi megjegyzés, semmi „de”.

Próbáld ki párszor, és nézd meg, mi történik. Ilyenkor ugyanis nem csak rólad szól a történet. Annak is jól esik, ha elfogadsz egy dicséretet vagy egy apró gesztust, aki adja. És következőleg is jobban hajlandó lesz rá.

És utána ne felejtsd el megkérdezni magadtól:


Lehet, hogy igaza volt? Lehet, hogy tényleg olyan szép, okos, kedves, segítőkész vagyok, amilyennek ő lát?

Engedd meg a lehetőségét, hogy ez igaz legyen! Bizony, nagyon is lehetséges, hogy jól látja.

És persze fordítva is jó, ha működik. Kezdj el dicsérni másokat, ha valami jót veszel észre bennük! Nyugi, akár egy-két szó is elég lehet. De persze az fontos, hogy komolyan gondold.

Látod, ilyen egyszerű. Fogadd be a jót és add tovább! Ez a változás útja.


Forrás: matrixvalosag.hu

 

Forrás: http://www.matrixvalosag.hu/

Neked ajánljuk


Rafaela Arkangyal Misztikus kártyái + könyv

Egy Angyalkártya, ami csak nőknek készült

Megrendelés

Arkangyalok Gyógyító Ereje Kártyacsomag + Könyv

Megrendelés

Mai névnap

Jó szívvel ajánljuk