Napi pozitív

A mosoly és az önbizalommal teli szív biztos út a boldogság felé.
Youn In-Wan

Problémákat gyártasz vagy lehetőségeket?

Sokat írtam már arról, hogy hogyan lehet könnyedén, egyszerűen megoldani a problémáinkat, és aki hajlandó rászánni magát, annak sokat is segíthet minden ilyen tipp és módszer. A megoldás sokkal közelebb van, mint gondolod, csak hajlandónak kell lenned meglátni és érte nyúlni.

Sokszor azonban azt látom, hiába a legjobb megoldási módszerek, a legegyszerűbb és legnagyszerűbb tippek, mégsem indul el a megvalósítás. 

Az emberek szeretik dédelgetni a problémáikat. Azt tanultuk, akkor vagyunk erősek, ha elbírunk a gondunkkal. Akkor vagyunk bátrak, ha el tudjuk viselni a problémákat. De mit is teszünk ilyenkor pontosan?


A problémákat sokszor úgy kezeljük, mint egy kicsi gyereket, aki mellett lábujjhegyen kell járni, nehogy felébredjen. Csöndben, settenkedve kerülgetjük a forró kását, nehogy a probléma felszínre jöjjön. Még be is takargatjuk, éneklünk neki egy altatót, aztán csöndesen kiosonunk a szobából, és óvatosan behajtjuk az ajtót. Huh. Talán sikerült. Most úgy tehetünk, mintha nem létezne probléma.

Sokan egész életükben ezt csinálják. Próbálják elaltatni a problémákat, és reménykednek, hogy majd maguktól elmúlnak. Az energiák nagy részét erre pazarolják, aztán csodálkoznak, hogy előbb-utóbb a testük betegséggel jelzi, hogy nem ártana változtatni. Az egész életüket lábujjhegyen osonva élik. Annyira félnek, nehogy felébredjen a probléma. Nehogy szembe kelljen nézni vele. Mert akkor jaj, mi lesz!

Mi lenne? Akkor végre el lehetne kezdeni megoldást keresni.

Szóval az első lépés minden esetben az, hogy hajlandó legyél meglátni és foglalkozni a problémával. Állítsd be a szoba közepére, és járd körül alaposan. Nevezd meg hangosan. Világíts rá egy hatalmas lámpával. Mindegy, hogyan de nevezd végre nevén a gyereket.


Tudom, félelmetesnek hangzik, de jóval könnyebb túl lenni egy ilyen felismerésen, és utána már a megoldási lehetőségeken dolgozni, mint egy életen át hurcolni annak a terhét, hogy nem mersz vele szembenézni.

És nyugi, nem fog megenni a probléma. Csak akkor emészthet fel, ha nem foglalkozol vele érdemben. Tehát itt az idő. Engedd szabadjára a bezárt és maga elől is eltitkolt gondot! Ha ez megvan, már nem nyomaszt úgy többe. Hirtelen azt fogod érezni, kicsit megkönnyebbültél. Már önmagában attól, hogy nem őrzöd hét lakat alatt többé, felszabadulnak az energiáid. Hurrá!

Innentől már könnyebb az út. Ha tisztán látod a problémát, el lehet kezdeni keresni a megoldásokat. Mert innentől a probléma már nem egy szorító gond többé. Hanem egy feladat. Egy megoldásra váró kihívás. Egy erőpróba.

Gondolj csak bele, mennyivel másabb egy feladatra keresni a választ, vagy egy nyomasztó problémára gyógyírt találni.


Fogadd el a feladattal járó kihívást. Hiszen nem véletlenül kaptad. Az a célja, hogy erősebbé, bátrabbá tegyen, hogy fejlesszen. Hogy olyan tapasztalatokkal gazdagítson, amelyek később további sikerekhez vezethetnek.

Ezek az élet legfelemelőbb pillanatai. Amikor rájössz, hogy minden probléma, minden nehézség Téged szolgál. De mindnek az az első lépése, hogy elfogadd a kihívást. Hogy bevállald, hogy igen, ez most az én feladatom. Ez az én fejlődésem része. Nem áldozat vagyok többé, hanem a feladatait emelt fővel vállaló ember, aki nem hátrál meg, hanem megkeresi a lehetőségeket. Megkeresi a megoldásokat. Ebből áll az életünk. Ezért lehetünk azzá, akivé szeretnénk. Mert nem hátrálunk meg. Mert vállaljuk a kihívást. És győzünk.

Kepenyes Zsuzsanna – matrixvalosag.hu


Forrás: http://www.matrixvalosag.hu/

Ajánlott bejegyzések


Számmisztika! Számold ki és nézd meg, hogy mit tartogat számodra a július!

2018.12.12. - Mágikus energiakapu aktiválódik

Üzenet az egész világnak! Ez mindenkihez el kell, hogy jusson!

Hűsítő programok a Mátrában: Mátrai Betyár és Borfesztivál

Neked ajánljuk


Rafaela Arkangyal Misztikus kártyái + könyv

Egy Angyalkártya, ami csak nőknek készült

Megrendelés

Arkangyalok Gyógyító Ereje Kártyacsomag + Könyv

Megrendelés

Mai névnap

Jó szívvel ajánljuk