Napi pozitív

“Az erő mögötted hatalmasabb, mint az akadály előtted!” dr. Mayer Andrea

A pozitív lét negyedik dimenziója: a pozitív beszéd

A pozitivitást, mint életigenlést létállapotként értelmezhetjük. Mert ha megértjük mekkora hatalma van a pozitív gondolatoknak, egész életünk a pozitív LÉT irányába fordul.

A pozitív lét dimenziói:

1. pozitív gondolkodás

2. pozitív érzés

3. pozitív akarat

4. pozitív beszéd

5. pozitív cselekvés

6. pozitív tudat

7. pozitív élet

4. Pozitív beszéd

Sok ember állandóan beszél, de semmit sem mond. Folyton csak másokról pletykál, vagy csak „lelki szemétládának” használja a hallgatóságát.

A pozitív beszéd azt jelenti, hogy megtanulom magamat érthető módon kifejezni, és megálljt parancsolok a szavak inflálódásának. Kéretlenül nem adok tanácsot, és hallgatni is megtanulok. Egyenes vagyok szóban és tettben, szóbeli ajándékokat adok. Bátorítok, vigasztalok, a szavakat csak segítségre, köszönetre és áldásra használom.

A pozitív beszédhez azonban a pozitív odafigyelés is hozzátartozik, a másik szavainak meghallgatása és elfogadása. Sokan éppen csak becsukják a szájukat, no meg a fülüket, hogy némi szünetet tartsanak a fecsegésben, és előkészítsék a következő szóáradatot. Ilyen „bezárt” módon pedig képtelenség felfogni, mit is mond a másik.

Persze van nekünk „belső beszédünk” is, egy állandó „karattyolás”. Nagyon fontos, hogy ezt a „kéretlen tanácsadót” pozitívra hangoljuk, és amilyen gyakran csak lehet, elhallgattassuk. Hiszen ott is van élet, ahol már nincs beszéd. A hallgatás és a csend a lélek zenéje.

Kurt Tepperwein

Forrás:

Ezt a cikket eddig 3150 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

A zenében rejlő erő

5 választási lehetőség,...

A hétfői nap Angyal üzenete...

Ő a legdivatosabb...

Napi pozitív

“Az erő mögötted hatalmasabb, mint az akadály előtted!”

dr. Mayer Andrea

Jó szívvel ajánljuk