Napi idézet

Akinek valódi problémái vannak, annak nincs ideje depressziósnak lenni. Paulo Coelho

A pozitív lét negyedik dimenziója: a pozitív beszéd

A pozitivitást, mint életigenlést létállapotként értelmezhetjük. Mert ha megértjük mekkora hatalma van a pozitív gondolatoknak, egész életünk a pozitív LÉT irányába fordul.

A pozitív lét dimenziói:

1. pozitív gondolkodás

2. pozitív érzés

3. pozitív akarat

4. pozitív beszéd

5. pozitív cselekvés

6. pozitív tudat

7. pozitív élet

4. Pozitív beszéd

Sok ember állandóan beszél, de semmit sem mond. Folyton csak másokról pletykál, vagy csak „lelki szemétládának” használja a hallgatóságát.

A pozitív beszéd azt jelenti, hogy megtanulom magamat érthető módon kifejezni, és megálljt parancsolok a szavak inflálódásának. Kéretlenül nem adok tanácsot, és hallgatni is megtanulok. Egyenes vagyok szóban és tettben, szóbeli ajándékokat adok. Bátorítok, vigasztalok, a szavakat csak segítségre, köszönetre és áldásra használom.

A pozitív beszédhez azonban a pozitív odafigyelés is hozzátartozik, a másik szavainak meghallgatása és elfogadása. Sokan éppen csak becsukják a szájukat, no meg a fülüket, hogy némi szünetet tartsanak a fecsegésben, és előkészítsék a következő szóáradatot. Ilyen „bezárt” módon pedig képtelenség felfogni, mit is mond a másik.

Persze van nekünk „belső beszédünk” is, egy állandó „karattyolás”. Nagyon fontos, hogy ezt a „kéretlen tanácsadót” pozitívra hangoljuk, és amilyen gyakran csak lehet, elhallgattassuk. Hiszen ott is van élet, ahol már nincs beszéd. A hallgatás és a csend a lélek zenéje.

Kurt Tepperwein

Forrás:

Ezt a cikket eddig 2790 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

A szombati nap Angyal üzenete...

A szombati nap Angyal üzenete...

E, mint: Elengedlek, hogy...

Eckhart Tolle tanácsai

Napi pozitív

Akinek valódi problémái vannak, annak nincs ideje depressziósnak lenni.

Paulo Coelho

Jó szívvel ajánljuk