Napi pozitív

A dolgok elkezdenek tökéletesen elrendeződni, ha arra koncentrálunk, amit akarunk. Paulo Coelho

Elengedés: készíts érzelmi leltárt!

Az ember időről-időre a lakásában leltároz: megnézi mi az, amire már nincs szüksége, és mi az, ami csak a helyet foglalja. Ha dugig van tömve a szekrény a húsz évvel ezelőtti ruháinkkal, kacatjainkkal, akkor nem tudjuk oda betenni az új holmikat. Lehet, el sem jutunk addig, hogy megvegyük, mert úgy érezzük, van elég ruhánk: hiszen a szerény tele. Bár nem érezzük magunkat komfortosan régi gönceinkben, hiszen azóta változott a divat, és változtunk mi is...

 

Érzelmeink ugyanúgy leltározásra szorulnak: hiszen van, amit feleslegesen cipelünk… Vagy azért, mert már elmúlt. Vagy azért, mert már nem szolgál minket.

Sok lánnyal találkozom, aki elkeseredett, mert nem találja az igazit. De úgy szeretné megtalálni, hogy közben szoros érzelmi kötelék fűzi 1-2 jelölthöz, akitől viszonzást nem kap. Viszont rengeteg energiájába kerül önmaga hitegetése, a csodavárás: hátha egyszer első helyre kerül a kiszemelt férfinál és beteljesedik az, amiben eddig csak ő reménykedett…de ez csak egy példa a sok közül.

Mit vegyél számba, amikor érzelmi leltárt készítesz?

1.Elmúlt, régi és viszonzatlan szerelmek, lehúzó kapcsolatok

 Ha egy kapcsolat nem növeli az önértékelésedet, vagy egyenesen rombolja azt, akkor felesleges rá több időt, energiát vesztegetned. Rövid az élet, hogy olyan emberekre pazarold a szereteted, akik nem értékelik azt. Legyen az szerelmi vagy baráti viszony.

2.Negatív érzelmek, sérelmek, harag, düh

Ezek az érzések, nagyon jól tudod: csak neked ártanak. A te lelkedet keserítik, és érzelmi méregként akadályozzák meg, hogy megéld a boldog pillanatokat. Nem azt mondom, hogy ne légy dühös, vagy, ne mutasd ki a haragod, csalódottságod. De ne tartogasd…ahogy jött, úgy menjen. Éld meg, de aztán engedd el! És vond le a tanulságokat! Amikor megbocsátasz valakinek, nem azt jelenti, hogy megveregeted a vállát: gyere, nem haragszom, semmi baj: tedd meg velem még egyszer és alázz meg újra.. valójában a viselkedéséhez fűződő múltbéli érzelmeket engeded el, amik egyedül téged mérgeznek. De nem adsz neki zöld utat az újbóli bántásra. A megbocsátás legtöbbször együtt jár egy kapcsolat elengedésével.

3. Félelmek, aggodalmak

Talán semmi sincs, ami jobban akadályozná egy ember boldogságát, mint, az, ha fél valamitől. Félni valamitől egyet jelent azzal, hogy nem hiszek a Teremtő végtelen gondoskodásában és több esélyt adok annak, hogy életemben rossz dolgok történhetnek. Az elmének, sokkal egyszerűbb elhinnie, hogy rossz dolog történik vele, mint azt, hogy valami egészen csodálatos. Ezen mindenképp változtatni kell. Hiszen, amiben, hiszek, azt kapom és tapasztalom. Szeresd magad annyira, hogy el hidd: Te is megérdemled a jót!

4. Negatív szokások, berögződések, hiedelmek

Nekem semmi nem sikerülhet, lehetetlen, hogy megkapjam álmaim munkáját- ezek mind, olyan hiedelmek, amiket magunkkal kapcsolatban táplálunk, és aztán csodálkozunk, ha beigazolódnak. Majd, ha beigazolódnak, akkor veregetjük a vállunkat: igazunk volt…mi tudtuk.

Magunkról gondolkodni éppolyan szokás, mint reggel megmosni a fogunkat. Mi lenne, ha mától pozitívan gondolnánk saját magunkra? Elhinnénk: nekünk is sikerülhet. Előbb utóbb ez a hitrendszer felül írja a régit és tárt karokkal fogadhatjuk az új, csodás eseményeket, amik életünkbe megjelennek.

 

Fogj egy üres füzetet. És készítsd el a leltárt. Nézd meg, mennyi mindentől kell megszabadulnod. Mert ezek a dolgok nem építenek téged. Ideje a változásnak. És bármennyire is nehéz elfogadni, de egyedül TE vagy az az ember, aki képes tenni azért, hogy ezek után máshogy menjenek a dolgok.

Elindulni, egy szebb, nyugodtabb, békés élet felé, elfogadni az életedbe érkező áldásokat és ajándékokat, egyedül csak TE tudod!

 

 

Szeretettel:

Sándor Judit - Jóportál

Forrás:

Ezt a cikket eddig 35681 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Nézd meg, hogy mit tartogat...

Amikor nem marad más, mint a...

A szombati nap Angyal üzenete...

6 egyszerű gyakorlat, ami...

Napi pozitív

A dolgok elkezdenek tökéletesen elrendeződni, ha arra koncentrálunk, amit akarunk.

Paulo Coelho

Jó szívvel ajánljuk