Napi pozitív

Ne halogass...! Ne akadékoskodj! Ne kételkedj! Ha ott a lehetőség, az impulzus, az ösztönös késztetés, cselekedj! Ez a feladatod. Joe Vitale

Így lehetsz környezettudatosabb- Legyen minden nap a Föld napja!

Saját élelmiszer előállítása konyhai hulladékból-avagy leheljünk új életet zöldségféléinkbe.

Minden évben, április 22-én ünnepeljük a Föld napját. Úgy vélem, egyre fontosabb a környeztünk védelme, a tudatos odafigyelés, gondoskodás.

 

Hogyan is óvhatjuk a környezetünket egyszerű módszerekkel? Azon kívül, hogy takarékoskodunk energiaforrásainkkal, újrahasznosítunk, valamint fákat ültetünk? Hogyan tudunk tárgyakat, növényeket felhasználni ismét otthonunkban, munkahelyünkön, és válhatunk egyre környezet tudatosabbá?

 

Ha újra lehet hasznosítani a papírt, műanyagot, konzerves dobozokat, miért ne tudnánk akár zöldségféléinket is?

Ezalatt nem azt értem, hogy végeláthatatlanul dolgozzuk föl, újra és újra a különböző élelmiszer és növényi maradványokat, hulladékokat, de például bizonyos zöldségeiket mi magunk is meg tudunk termeszteni konyhánkban, kiskertünkben, a maradékok felhasználásával, nagyobb erőfeszítés nélkül.

 

Fokhagyma

1.Tegyél pár gerezdnyi, épphogy csírázásnak indult, vagy akár egy egész fejnyi fokhagymát egy üvegtálkába, tölts fel annyi vízzel, hogy elfedje a gerezdek alját.

2.Rakd napfényes helyre, ablakba például és pár naponta cseréld le a vizet rajta.

3.Nyisszants le a friss hajtásokat, amikor már elérik a kb. 10-15 cm-es magasságot, és bátran használd fel főzéskor.

Bőrápolási tipp: mivel a fokhagyma antibakteriális hatású, paradicsommal kombinálva pompás arcmaszk készíthető belőle, javítva a bőr állapotán, megjelenésén.

 

Burgonya

1.Vágj fel egy nagyobb, már csírázásnak indult burgonyát.(a negyedelés a legpraktikusabb szerintem).

2.Hagy a burgonya darabokat 1-2 napig száradni (ez akadályozza meg, hogy megrohadjon, amikor elülteted)

3.Ültesd el őket, a csírázó résszel „fölfelé”, s várd, míg a növényke előbújik a talajból J
, és fejlődésnek indulnak a burgonyagumók a föld felszíne alatt.

 

Zöldhagyma

1.Fogj egy csokor zöldhagyma gyökeret, és tedd egy üvegbe, vízbe azt

2.Pár naponta cseréld le a vizet

3.Kb. 1 héten belül pompás, ízletes újhagymáid lesznek J

 

Citromfű

1.Tégy citromfű szárakat egy üvegbe, és tölts rá kevés vizet. (2,5 cm-t kb.)

2.Tedd napfényes helyre (ablakba) és cseréld a vizet minden egyes nap. 4 héten belül már 5 cm-nyi gyökér fog nőni.

3.Ültess át egy szálat egy cserépbe, vagy akár a többit is a kertedbe, ha erre lehetőséged van, és locsold rendszeresen.

4.Általában 2-4 hónap szükséges ahhoz, hogy betakarítsd a saját citromfüved. J

Bőrápolási tipp: A citromfű tartalmú arctisztítók kitűnően tonizálnak és tisztítanak egyben, felfrissítik a bőrt!



Gyömbér

1.Végy egy darabka maradék gyömbér gyökeret, ültesd el virágföldbe, a „csírázó” résszel fölfelé.

2.1   héten belül már új gyökerek és hajtások fejlődnek.

3.Húzd ki a földből a növényt, és már fel is tudod használni azt!

 


Bőrápolási tipp: A gyömbér gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő tulajdonságokkal bír, valamint kitűnő antioxidáns. Válassz bátran gyömbért tartalmazó kozmetikumot, ha hasonló problémákra keresed a megoldást!

 

Fordította: Lázár Judit

Forrás: https://eminenceorganics.com

Ezt a cikket eddig 2382 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Veszítesz az erődből, ha...

Ne állj ellen, haladj az...

Az Univerzum üzenete –...

Válts nézőpontot a...

Napi pozitív

Ne halogass...! Ne akadékoskodj! Ne kételkedj! Ha ott a lehetőség, az impulzus, az ösztönös késztetés, cselekedj! Ez a feladatod.

Joe Vitale

Jó szívvel ajánljuk